شرکت تعاونی باچان گشت

گروه گردشگری و کوهنوردی باچان‌توریسم (bachantourism@)

گروه گردشگری و کوهنوردی باچان‌توریسم (bachantourism@)

شرکت تعاونی باچان گشت

محمدرضا قهرمانی هستم. دانش آموخته کارشناسی ارشد زمین شناسی گرایش آب شناسی از عشایر ایل قشقایی و ساکن استان فارس(شهرستانهای شیراز و فراشبند). از آنجا که گردشگری و صنایع و فعالیت‌های وابسته این ظرفیت را دارد که باعث رونق اقتصادی روستاها بشه، بومگردی و ژئوتوریسم را پیشه کردم. در ادامه به معرفی روستای ابا و اجدادی و گرمسیری ما پرداخته شده است.
روستای باچان یا باچون، روستایی تاریخی عشایری و گردشگری، از توابع شهرستان فراشبند در استان فارس و در مسیر میراث جهانی ساسانی (فیروزآباد-فراشبند-کازرون) است که از دیرباز مورد توجه بوده است. امامزاده آقا میر احمد(ع)، نخلستان زیبا، چشمه و تونل‌قنات تاریخی برم فرهاد، استخراج نمک از کوه نمک باچون، محدوده تاریخی چاربازار، چشمه‌های پرآب، غارها و عشایر خونگرم منطقه از جمله پدیده‌ها و شاخصه‌های گردشگری این روستای تاریخی است. در کشور عزیزمان ایران، روستاهایی همچون باچون، فراوانند. گروه گردشگری باچان توریسم سعی دارد در شناساندن نقاط زیبا و بکر کشور برای مقاصد گردشگری قدم بردارد و در این راه به همکاری دوستان، نیازمند است. گرچه تخصص اصلی مدیر گروه ژئوتوریسم است و اغلب مطالب، در این زمینه ارائه خواهد گردید؛ اما به دلیل زندگی در محیط عشایری ایل قشقایی، و عجین بودن زندگی عشایری با طبیعت، گردشگری عشایری نیز از ابعاد اصلی فعالیت این گروه است و تورها به صورت توام عشایری و طبیعت گردی خواهد بود.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات و پیشنهادات
نویسندگان و همکاران
پیوندهای روزانه
سلام
روستای باچون یا باچان از توابع شهرستان فراشبند در استان فارس و در مسیر جاده قدیم فیروزآباد به فراشبند قرار دارد. مردم روستا متشکل از عشایر ایل قشقایی (طایفه نمدی و طایفه گلکی) و همچنین چند خانواده سید هستند. در سالیان گذشته، اغلب اهالی روستا برای تحصیل یا امرار معاش به شهرهای مجاور مهاجرت کرده اند اما کماکان منطقه ابا و اداری خود را حفظ و اغلب در آخر هفته برای بررسی امور و کشاورزی به روستا سر می‌زنند و البته اخیرا با رونق توجه به روستاها و بازنشسته شدن اهالی، مهاجرت به روستا بیشتر شده است. شغل تمامی اهالی کشاورزی و دامداری و تهیه صنایع دستی است.
صنایع دستی روستا اغلب شامل قالی، گلیم و جاجیم است. کشت غالب منطقه نخل (خرمای زاهدی یا قصب) و بعضا انگور و لیمو است.
از خشکبارها محل می توان به قصب(خسبک)، بنه، بادام کوهی(الوک)، توت، انجیر و کشک اشاره کرد که از این میان کشک و قصب اهمیت و تولید بیشتری داشته و حتی به شهرستانها و استانهای مجاور صادر می شود. غذاهای محلی روستا شامل لای پلو، بوز قورما، کشک بادمجان، دمپخت، آش دوغ، شیربرنج، اوبنه، شوربا، آش(شوله)مجک(بادام کوهی)، انواع جاجوق ها نان تیری(تورکی چرگو یا نان ترکی) و غذاهایی که به طور کامل لبنیاتی بوده و گاه اسم بعضی از آنها برای اغلب شهر نشینها آشنا هم نیست. از لبنیات ها می توان به شیر، بولاما، آغوز، پنیرزیره، کشک، ماست، چوکلوک، کره، روغن حیوانی، قره قوروت، دوغ،کسترمه و بسیاری دیگر که شاید خودم نیز از آنها بی خبرم که البته در بررسی ها و نوشته های آینده به همراه نحوه پخت و تهیه عرضه می گردد.

 - دین و مذهب همه اهالی اسلام و شیعه دوازده امامی است و در این منطقه و به خصوص ترکها به سیدها احترام زیادی قائل بوده و چهارده معصوم و امامزاده ها از احترام بالایی برخوردارند.                  

-مراسم مذهبی و عزاداری روستا از گذشته های دور با دعوت از روحانیون شهرهای مجاور انجام. میشده و مردم نیز در این راه آماده خدمت رسانی و پخش نذری بوده و به نوعی ارادت خود را ابراز می کنند و این مراسم بیشتر در کنار امامزاده میراحمد(س) صورت می گیرد.

-مراسم عروسی قشقایی ها شهره است و آداب و رسوم خاص خود را دارد مثلا تمام هزینه  خرید و برگزاری عروسی به عهده داماد بوده و خانه ها و چادر هایی که در آینده نزدیک عروسی دارند را می توان از روی گمپل و بایداق نصب شده تشخیص داد و بایداق ساخته ای است که از دو چوب به صورت ضربدری به همراه پارچه هایی با رنگ شاد تشکیل شده که بر بالاترین نقطه آن تکه قندی نصب شده که عاقبت آن در پایان عروسی خود یک رسم جالب و دیدنی است و گمپل که بهتر است در عکسها دیده شود تا به زیبایی و استفاده آن پی برده شود. مراسم شادباش، ختنه سوران، مراسم نوروز باستانی نیز شکوه خاص خود را دارد و مردم این دیار به علاوه رسومات خاص عید، چند روزی مانده به عید با آرد و شکر و شیر و گلاب نان شیرینی هایی می پزند که حیف است عید آنجا باشیم و از  آنها میل نکنیم.

با ما همراه باشید در:👇👇

bachantourism@

گروه گردشگری و کوهنوردی باچان گشت (bachantourism)

گروه گردشگری و کوهنوردی باچان‌توریسم bachantourism.blog.ir

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۰/۰۱/۱۶
محمدرضا قهرمانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر و پیشنهاد

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی