شرکت تعاونی باچان گشت

گروه گردشگری و بوم گردی باچان‌توریسم (bachantourism@)

گروه گردشگری و بوم گردی باچان‌توریسم (bachantourism@)

شرکت تعاونی باچان گشت

محمدرضا قهرمانی هستم. دانش آموخته کارشناسی ارشد زمین شناسی گرایش آب شناسی از عشایر ایل قشقایی و ساکن استان فارس(شهرستانهای شیراز و فراشبند). از آنجا که گردشگری و صنایع و فعالیت‌های وابسته این ظرفیت را دارد که باعث رونق اقتصادی روستاها بشه، بومگردی و ژئوتوریسم را پیشه کردم. در ادامه به معرفی روستای ابا و اجدادی و گرمسیری ما پرداخته شده است.
روستای باچان یا باچون، روستایی تاریخی عشایری و گردشگری، از توابع شهرستان فراشبند در استان فارس و در مسیر میراث جهانی ساسانی (فیروزآباد-فراشبند-کازرون) است که از دیرباز مورد توجه بوده است. امامزاده آقا میر احمد(ع)، نخلستان زیبا، چشمه و تونل‌قنات تاریخی برم فرهاد، استخراج نمک از کوه نمک باچون، محدوده تاریخی چاربازار، چشمه‌های پرآب، غارها و عشایر خونگرم منطقه از جمله پدیده‌ها و شاخصه‌های گردشگری این روستای تاریخی است. در کشور عزیزمان ایران، روستاهایی همچون باچون، فراوانند. گروه گردشگری باچان توریسم سعی دارد در شناساندن نقاط زیبا و بکر کشور برای مقاصد گردشگری قدم بردارد و در این راه به همکاری دوستان، نیازمند است. گرچه تخصص اصلی مدیر گروه ژئوتوریسم است و اغلب مطالب، در این زمینه ارائه خواهد گردید؛ اما به دلیل زندگی در محیط عشایری ایل قشقایی، و عجین بودن زندگی عشایری با طبیعت، گردشگری عشایری نیز از ابعاد اصلی فعالیت این گروه است و تورها به صورت توام عشایری و طبیعت گردی خواهد بود.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات و پیشنهادات
نویسندگان و همکاران
پیوندهای روزانه

معدن نمک و گنبد نمکی باچون

يكشنبه, ۸ خرداد ۱۳۹۰، ۰۶:۲۸ ب.ظ

 

سلام

با گذر از دل نخلستانهای تازه سر بر اورده باچون و از کنار جویهای اب و با پشت سر گذاشتن گردنه قالاتک(قلعه تک) به کوه نمکی می رسد که وقتی در اولین دید و در انتهای تنگ ناگاه چشمان به کوهی بر می خورد که در زیر نور افتاب می درخشد و رنگ های قرمزو خاکستری جلوه ای خاص به آن می بخشد، دل ناخود آگاه شکوه و جمال خداوندی را می ستاید و از دیدن آن به وجد می آید و همین دید زیباست که مشقت های دیدار را بر من سهل می دارد تا هر از چند گاهی دیداری تازه کنم و شکوه دیگری از آن را به نظاره بنشینم.

گنبد نمکی باچون نیز همچون گنبدهای نمکی دیگر جنوب ایران از جمله پدیده های برآمده سری هرمز است که خصوصیات خاص خود را دارد. وجود توده های عظیم نمک اولین و اصلی ترین عارضه این گنبد هاست. وجود هماتیت(خاک سرخ و پولک های صدفی)، لیمونیت(خاکهای زرد رنگ)، . اکسیدها و هیدروکسیدهای دیگر اهن دار از جمله خصوصیات دیگر این گنبد های نمکی است که نمونه بارز آن جزیره هرمز بوده که از لحاظ تنوع رنگی از جمله شاهکارهای طبیعت است.

از جمله زیبایی های دیگر گنبد های نمکی وجود عارضه های نمکی با اشکال گوناگون است که از آن جمله می توان به دیواره های نمکی، ستونها(دودکش نمکی)، ابشارهای نمکی، بلورهای نمکی، معدن های نمکی با نمک بلوری کریستالی و اشکال متنوع و زیبای دیگر اشاره کرد که گاه وجود رنگهای قرمز، زرد و خاکستری به صورت لایه لایه یا گسترده زیبایی آنها را دو چندان می کند که این خصوصیات و اشکال را در گنبد نمکی باچون می توان به وفور یافت.

 از دیگر خصوصیات گنبد های نمکی وجود سنگهای اذرین و دگرگونی است که به وسیله نمک و از دل زمین سر بر آورده اند. توده های بزرگ سیاه و قرمز و خاکستری رنگ از جمله همین سنگ های سر بر آورده است که دیدار از نزدیک می طلبد تا بهتر جلب نظر کنند. تود های گوگردی نیز گاه در گنبد نمکی باچون یافت شده که گاه مورد استفاده اهالی بوده است.

از جمله پدیده هایی که اغلب در کنار گنبد های نمکی مشاهده می شود، وجود چشمه های پر آب است که حتما رابطه تنگاتنگی با عملکرد گنبد نمکی دارد و شاهد این مدعا وجود چشمه ها و ابگرم های بسیار در دامنه این گنبد هاست .

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر و پیشنهاد

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی