ابفشان 2
آب سرد در نزدیکی سطح زمین به داخل نفوذ می کند همچنان که به منبع گرم زیر زمینی برخورد می کند ، داغ شده و به نقطه جوش می رسد با این وجود ، در نقطه جوش آب به بخار تبدیل نمی شود . علت این است که در عمق زمین فشار بسیار زیادی وجود دارد . در آین شرایط ، آب به حالت فوق داغ است . آب به اندازه کافی داغ است تا به بخار تبدیل شود بدلیل فشار بسیار زیاد زیر سطحی این امر میثر نمیشود . ولی در بعضی نقاط آب به اندازه کافی داغ می شود ، چنان چه فشار کاهش یابد ، بخار در روند تیدیل شدن از آب داغ منفجر می شود واین انفجار آبهای محسور ریز سطحی را بعنوان یک آبفشنان فوران می دهد.
آیا آبفشان در دیگر سیارات نیز وجود دارد ؟
تا کنون ها ابفشان ها روی سیارات دیگر کشف نشده بودند ، با وجود این ، فعالیت هایی شبیه آبفشان روی بعضی اقمار سیارات منظومه شمسی دیده شده ان . ماه مشتری (Io ) فوران هایی از ذرات آب یخ زده همراه گاز هایی دیگر از میان حفرات سطحی دارد . همچنین ماه سیاره نبتون(Triton ) و ماه زحل ( Enceladus ) ، برای آبفشان های سرد هستند که به آبفشان یخ «cryovolcanoes » موسوم است . تصور میشود فوران های ناشی از حوضچه های آب مایع است که در عمق کم زیر سطح این اقمار قرار دارند ، در سطح فوران ها شبیه برف آتشفشانی است.
کانیهای موجود در آبفشانها
آب داغ آبفشانها ، محتوی مقدار زیادی مواد مختلف است که قسمت اعظم آن را سیلیس تشکیل میدهد. بدین ترتیب همیشه در اطراف آبفشان ، مقدار زیادی کانی دیده میشود و کانیهایی را که بدین ترتیب تشکیل میشود به نام گایسریت میخوانند
,