لکّو بنه، حلوای سنتی عشایر طایفه جشنی (گیشنی)
لکّو بنه (Lockoo bane) حلوای سنتی عشایر جشنی در شهرستانهای ارسنجان و سرچهان در شمال استان فارس است. این حلوا از ترکیب بنه (پسته وحشی) با شکر، خرما یا عسل تهیه میگردد.
ابتدا بنه را آسیاب و سپس الک میکنند تا مغز آن جدا شود. مغزهای جدا شده را درون سینی آلمینیومی یا رویی روی اجاق با آتش ملایم، اندکی گرم و در همین حین، شیرینی حلوا (شکر یا عسل یا خرما) را اضافه و کمی آب روی آن پاشیده میشود. مخلوط تهیه شده را هم میزنند و سپس از روی آتش برداشته و به اندازه کافی ورز می دهند تا حلوا به روغن بیفتد (بنه دارای مغزی روغنی است که با گرما روغن پس می دهد) سپس به اندازه دلخواه گرده گرده کرده، درون ظرف و در فریز نگهداری میکنند و به مرور مصرف میشود(توصیه: حلوا درون پلاستیک سربسته در فریز قرارداده شود تا بو نگیرد). این حلوا، بسیار مقوی است و موجب تقویت قوا و سیستم ایمنی بدن می گردد و درمان خوبی برای کم خونی است.
👈👈👈راه های ارتباطی ما:
💎گروه گردشگری باچان گشت
https://eitaa.com/bachantourism
🤝کانال دیگر ما: آموزش ترکی قشقایی:
https://eitaa.com/qashqaeidili
💎وبلاگ شرکت تعاونی باچان گشت:
Bachantourism.blog.ir
🔍شناسه ما در فضای مجازی
@bachantourism
#bachantourism
#bachan
#qashqaei
#qashqaeidili
#geotourism
#nomads
#ecotourism
#قشقایی
#آموزش_ترکی
#گردشگری
#ژئوتوریسم
#بومگردی