آموزش ترکی قشقایی- دم کردن و نوشیدن چای
دم کردن و نوشیدن چای:
چاها: چای
قن: قند
شَکَر: شکر
سو: آب
قَینَددیگ: جوشاندن
دم چکدیگ: دم کشیدن
سو قَینَددیگ: اب جوشاندن
چاها دَم اددیگ: چای دم کردن
قوی قَینَیَه: بذار بجوشه
سویو باقلَه اوسونَه: آب ببند روش
بویور: بفرما
چاها ایچ: چای بنوش
بویور چاها ایچ: بفرما چای بنوش
چاهاسه آزده: چایش کنه
چاهاسنه چوخ آتوبنگ: چاییش رو زیاد ریختی
چاهاسنه آز آتوبنگ: چاییش را کم ریختی
چاهاسه قَرَده: چاییش سیاهه (غلیظه)
چاهاسه آقده: چاییش سفیده (کم رنگه)
بویورینگ چاها ایچینگ: بفرمایید چای بنوشید
قن گوتور: قند بردار
قن گوتیرینگ: فند بردارید
آز قن یه: کم قند بخور
قن گوتورمَدینگ: قند برنداشتی
فینجان: فنجان
ایکی فینجان چاها توک: دو فنجان چای بریز: چاها تؤک
چای دم کن: چاها دَملَه (دَم اد)
چای بیار: چاها گتئر
چای خوردم: چاها ایچدئم
چای نمی خورم: چاها ایچمِیرَم
چای داغه: چاها ایستی ده
چای سرد شده: چاها یخلَیب، چاها سویوق الوب
آب جوش کن: سو قَینَد
آب جوشید: سو قَینَده
آب بریز: یو اؤک
قندها بزرگه: قَن لَر بؤیگده
قندها را بشکن: قطن لَره قِر
قند کیلو چند خریدی؟ قَن میلِسه نچچِیَه آلوبَنگ
قند و چای بخر: قَن و چاها آل
قند و چای نداریم: قن و جاها یوخوموز
✍محمدرضا قهرمانی
آموزش ترکی قشقایی در ایتا
@Qashqaeidili
گروه گردشگری باچان گشت در ایتا
@bachantourism
Bachantourism.blog.ir