شرکت تعاونی باچان گشت

گروه گردشگری و بوم گردی باچان‌گشت (bachantourism@)

گروه گردشگری و بوم گردی باچان‌گشت (bachantourism@)

شرکت تعاونی باچان گشت

محمدرضا قهرمانی هستم. دانش آموخته کارشناسی ارشد زمین شناسی گرایش آب شناسی از عشایر ایل قشقایی و ساکن استان فارس(شهرستانهای شیراز و فراشبند). از آنجا که گردشگری و صنایع و فعالیت‌های وابسته این ظرفیت را دارد که باعث رونق اقتصادی روستاها بشه، بومگردی و ژئوتوریسم را پیشه کردم. در ادامه به معرفی روستای ابا و اجدادی و گرمسیری ما پرداخته شده است.
روستای باچان یا باچون، روستایی تاریخی عشایری و گردشگری، از توابع شهرستان فراشبند در استان فارس و در مسیر میراث جهانی ساسانی (فیروزآباد-فراشبند-کازرون) که از دیرباز مورد توجه بوده است. امامزاده آقا میر احمد(ع)، نخلستان زیبا، چشمه و تونل‌قنات تاریخی برم فرهاد، استخراج نمک از کوه نمک باچون، محدوده تاریخی چاربازار، چشمه‌های پرآب، غارها و عشایر خونگرم منطقه از جمله پدیده‌ها و شاخصه‌های گردشگری این روستای تاریخی است. در کشور عزیزمان ایران، روستاهایی همچون باچون، فراوانند. گروه گردشگری باچان توریسم سعی دارد در شناساندن نقاط زیبا و بکر کشور برای مقاصد گردشگری قدم بردارد و در این راه به همکاری دوستان، نیازمند است. گرچه تخصص اصلی مدیر گروه ژئوتوریسم است و اغلب مطالب، در این زمینه ارائه خواهد گردید؛ اما به دلیل زندگی در محیط عشایری ایل قشقایی، و عجین بودن زندگی عشایری با طبیعت، گردشگری عشایری نیز از ابعاد اصلی فعالیت این گروه است و تورها به صورت توام عشایری و طبیعت گردی خواهد بود.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات و پیشنهادات
نویسندگان و همکاران
پیوندهای روزانه

آموزش ترکی قشقایی- دم کردن و نوشیدن چای

جمعه, ۱۱ مرداد ۱۴۰۴، ۰۲:۱۶ ب.ظ

دم کردن و نوشیدن چای:
چاها: چای
قن: قند
شَکَر: شکر
سو: آب
قَینَددیگ: جوشاندن 
دم چکدیگ: دم کشیدن 
سو قَینَددیگ: اب جوشاندن
چاها دَم اددیگ: چای دم کردن
قوی قَینَیَه: بذار بجوشه
سویو باقلَه اوسونَه: آب ببند روش
بویور: بفرما 
چاها ایچ: چای بنوش
بویور چاها ایچ: بفرما چای بنوش 
چاهاسه آزده: چایش کنه
چاهاسنه چوخ آتوبنگ: چاییش رو زیاد ریختی
چاهاسنه آز آتوبنگ: چاییش را کم ریختی
چاهاسه قَرَده: چاییش سیاهه (غلیظه) 
چاهاسه آقده: چاییش سفیده (کم رنگه) 
بویورینگ چاها ایچینگ: بفرمایید چای بنوشید 
قن گوتور: قند بردار
قن گوتیرینگ: فند بردارید
آز قن یه: کم قند بخور
قن گوتورمَدینگ: قند برنداشتی
فینجان: فنجان
ایکی فینجان چاها توک: دو فنجان چای بریز: چاها تؤک
چای دم کن: چاها دَملَه (دَم اد) 
چای بیار: چاها گتئر
چای خوردم: چاها ایچدئم
چای نمی خورم: چاها ایچمِیرَم
چای داغه: چاها ایستی ده
چای سرد شده: چاها یخلَیب، چاها سویوق الوب
آب جوش کن: سو قَینَد
آب جوشید: سو قَینَده
آب بریز: یو اؤک
قندها بزرگه: قَن لَر بؤیگده
قندها را بشکن: قطن لَره قِر
قند کیلو چند خریدی؟ قَن میلِسه نچچِیَه آلوبَنگ
قند و چای بخر: قَن و چاها آل
قند و چای نداریم: قن و جاها یوخوموز
✍محمدرضا قهرمانی
آموزش ترکی قشقایی در ایتا
@Qashqaeidili
گروه گردشگری باچان گشت در ایتا
@bachantourism
Bachantourism.blog.ir

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴/۰۵/۱۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر و پیشنهاد

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی