شرکت تعاونی باچان گشت

گروه گردشگری و کوهنوردی باچان‌توریسم (bachantourism@)

گروه گردشگری و کوهنوردی باچان‌توریسم (bachantourism@)

شرکت تعاونی باچان گشت

محمدرضا قهرمانی هستم. دانش آموخته کارشناسی ارشد زمین شناسی گرایش آب شناسی از عشایر ایل قشقایی و ساکن استان فارس(شهرستانهای شیراز و فراشبند). از آنجا که گردشگری و صنایع و فعالیت‌های وابسته این ظرفیت را دارد که باعث رونق اقتصادی روستاها بشه، بومگردی و ژئوتوریسم را پیشه کردم. در ادامه به معرفی روستای ابا و اجدادی و گرمسیری ما پرداخته شده است.
روستای باچان یا باچون، روستایی تاریخی عشایری و گردشگری، از توابع شهرستان فراشبند در استان فارس و در مسیر میراث جهانی ساسانی (فیروزآباد-فراشبند-کازرون) است که از دیرباز مورد توجه بوده است. امامزاده آقا میر احمد(ع)، نخلستان زیبا، چشمه و تونل‌قنات تاریخی برم فرهاد، استخراج نمک از کوه نمک باچون، محدوده تاریخی چاربازار، چشمه‌های پرآب، غارها و عشایر خونگرم منطقه از جمله پدیده‌ها و شاخصه‌های گردشگری این روستای تاریخی است. در کشور عزیزمان ایران، روستاهایی همچون باچون، فراوانند. گروه گردشگری باچان توریسم سعی دارد در شناساندن نقاط زیبا و بکر کشور برای مقاصد گردشگری قدم بردارد و در این راه به همکاری دوستان، نیازمند است. گرچه تخصص اصلی مدیر گروه ژئوتوریسم است و اغلب مطالب، در این زمینه ارائه خواهد گردید؛ اما به دلیل زندگی در محیط عشایری ایل قشقایی، و عجین بودن زندگی عشایری با طبیعت، گردشگری عشایری نیز از ابعاد اصلی فعالیت این گروه است و تورها به صورت توام عشایری و طبیعت گردی خواهد بود.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات و پیشنهادات
نویسندگان و همکاران
پیوندهای روزانه

۶ مطلب در دی ۱۴۰۲ ثبت شده است

💎💎گردشگری پایدار (Sustainable tourism) در بومگردی:
در گردشگری و به ویژه در بومگردی یکی از اصول مهم که چند سال اخیر هم بیشتر بهش پرداخته میشه، گردشگری پایدار هست که سازمان گردشگری جهانی هم بر این مقوله به عنوان بخشی از توسعه پایدار تاکید داره. گردشگری پایدار، بر احترام و حفظ محیط زیست، فرهنگ و آداب و رسوم اقوام، کیفیت زندگی و دوام اقتصادی جوامع محلی، استوار هست.
به بعد محیط زیستی و اقتصادی این مقوله خیلی پرداخته میشه اما یکی از مسائل مهمی که در حال فراموشی است و اغلب از چشم میفته و گردشگری هم بر اون تاثیر منفی داره، بعد فرهنگی قضیه است. پوشش اولین نمود از بعد فرهنگی جوامع محلی در گردشگری است و در اولین برخورد پیش از همه موارد خودشو نشون میده. فارغ از درستی یا نادرستی فرهنگ ها و آداب و رسوم، در گردشگری پایدار به حفظ این موارد تاکید میشه. پس احترام به این فرهنگ ها و تلاش بر حفظ اون و انطباق خود با این موضوع و به خصوص پوشش و رفتار در جوامع محلی، یکی از اصول گردشگری و بومگردی است. در جوامع محلی و به خصوص در جوامع عشایری، ضمن احترام به حقوق زن، بلند خندیدن، صحبت کردن و یا ندا دادن زنان، از رفتار ناشایست به حساب میا از این رو در این جوامع به حفظ حریم و رعایت این موضوع هم تاکید میشه.
در برخی دوره هایی که برای ترویج گردشگری پایدار تشکیل میشه، متاسفانه مربی های خانم با وجود اینکه مدام بر گردشگری پایدار و حفظ فرهنگ ها و آداب و رسوم تاکید میکنن، با پوشش هایی که به هیچ عنوان با فرهنگ ایرانی مطابقت نداره در جلسه ها حاضر می شوند.
رطب خورده منع رطب چون کند؟؟!! 
که به نظرم لازمه برا تاثیر بهتر این دوره ها و رونق گردشگری پایدار، مربی ها و به ویژه مربی های خانم، با لباس های سنتی اون شهر یا دیار در جلسه ها حاضر شوند.

👈👈👈راه های ارتباطی ما:

۰ نظر و پیشنهاد موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۹ دی ۰۲ ، ۰۶:۲۳
محمدرضا قهرمانی

 

سیاهچال کوه بریز

🏔سیاه چال کوه بِرِز یا بریز:
فروچاله(به زبان محلی: سیاه چال) کوه بریز یکی از نقاط جالب و دیدنی مجاور روستای باچون یا باچان هست. این فروچاله از نطر بنده یک پدیده کارستی است که به احتمال زیاد در اثر فروریزش سقف غار پایین آن، ایجاد شده است (گرچه برخی آن را حاصل برخورد شهاب‌سنگ می‌دانند اما این موضوع منطقی به نظر نمی‌رسد چون برخورد شهاب‌سنگ اثار خاص خود را برجای می‌گذارد در حالی که این پدیده یکی از شاخصه های مناطق آهکی و کارستی است که به وضعیت سنگ شناسی و زمین شناسی سنگهای آن انطباق دارد). بهترین زمان بازدید از این محل اواخر زمستان تا اویل بهار (به خصوص آخر زمستان) است که لاله های واژگون و گیاهان دارویی در اطراف آن می‌روید و زیبایی خاصی به منطقه می‌بخشد.
برای رسیدن به این پدیده حداقل دو مسیر وجود دارد: یکی از روستای باچان که البته سنگ نوردی و کوهنوردی خاص را می‌طلبد و راه دیگر از دشت کل (اواسط جاده فیروزآباد به باچان) است که اغلب توسط کوهنوردان برگزیده می‌شود و قابلیت صعود اغلب افراد را دارد.
👈👈👈راه های ارتباطی ما:

۰ نظر و پیشنهاد موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۷ دی ۰۲ ، ۰۵:۵۱
محمدرضا قهرمانی

👁اعضای بدن پرندگان و جانوران و انسان:
دست: اَل، əl
نوک: دیمدیگdimdig
سر:باش baş
پر: pər
پا:قچ geç 
انگشت:بیرماق یا بورماق Burmaq, Birmaq
دُم: قویروق quyruq
تخم: یومورته یا یومورتا yumurta
شاخ: شاخ şax
چشم: گُز Göz
کمر: بِل bel
ناخن: دیرناق dırnaq
موی سر: توک tük
مو: قِل gel
گوش:قولاق qulaq
پیشانی: آل qulaq
ابرو: قاش qaş

۰ نظر و پیشنهاد موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۳ دی ۰۲ ، ۱۸:۴۵
محمدرضا قهرمانی

اعضای خانواده و اقوام:
پدر: آتا ata
مادر: آنا ana
برادر: قارداش Qardaş
خواهر: باجی baji
پسر: اقول - اُقلان oğol- Oğlan
دختر: قِز یا قیز Qız
پدربزرگ: بویگ آتا böyük ata
مادربزرگ: بویگ آنا یا نَنَه böyük ana nənə
دایی: دایی daei
خاله: داززا dazza
عمو: عمی ami
عمه: بی یی biei
نوه: نَوَه nava
عروس: گَلین Gəlin
داماد: کورَکَن kürəkən
خواهرزن: بالدوز balduz

۰ نظر و پیشنهاد موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۰ دی ۰۲ ، ۲۰:۵۸
محمدرضا قهرمانی

سلام. امروز می‌خوام در مورد دام و دامداری و اسم انواع حیوانات و زندگی عشایری صحبت کنیم. 
گوسفند: قویون qoyun
اگه یادتون باشه در تاریخ هم قوم‌های قره قویونلوها (دارای گوسفند سیاه) و آق قویون لوها (دارای گوسفند سفید) را داشتیم که در شمال ایران ساکن بودن.
بز: گَچی یا گِچی keçi
بره: قوززو quzu
کهره(بزغاله): oğlagh
سگ: کُپک köpak
شیر: اصلان aslan
گرگ: قورد ghurd
روباه: تولکو Tülkü
مرغ: توق tough

۰ نظر و پیشنهاد موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۰ دی ۰۲ ، ۰۶:۳۶
محمدرضا قهرمانی

🤝سلام. در ترکی برای خوردن مایعات،غذا، سوپ و یا... کلمات متفاوتی بکار میره در حالی که در فارسی تنها از کلمه "خوردن" استفاده میشه و یا معادل های اون، کمتر کاربرد داره. در ادامه در مورد این کلمات توضیح میدم.
🍗یدیگ: yedig خوردن مثل غذا خوردن
🥛ایچدیگ: içdig نوشیدن. مثل آب خوردن
گمردیگ: gəmerdig زمانی که یه چی مثل نبات را تو دهان میشکنی و خورد میکنی
🫕خومپوردیگ: xumpurdig زمان سوپ خوردن
کبلدیگ: kəbladig زمان خوردن غذای پودری مثل قُوَتو
اوتدیگ: outdig قورت دادن
چیندیگ: çeynadig جویدن. مثل آدامس جویدن
سوردیگ: sordig مکیدن مث آب‌نبات مکیدن
کوروچولدیگ: kuruççuladig زمان خوردن غضروف گوشت

👈👈👈راه های ارتباطی ما:

۰ نظر و پیشنهاد موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ دی ۰۲ ، ۱۸:۵۷
محمدرضا قهرمانی